Tortilla taart

Dit recept ziet er moeilijker uit dan het is, dus laat je niet tegenhouden door de hoeveelheid stappen.
Het is namelijk o zo lekker en is al op menig camping gemaakt met niet meer dan een vork, al is een staafmixer aan te raden.

Direct na de laatste laag serveren is het lekkerst, maar meestal hou je wel een puntje over voor de volgende dag

Onno

Benodigdheden


Koekenpan met antiaanbaklaag


Snijplak om op te serveren, of bord


Staafmixer (optioneel)

Ingrediënten


400g Chilibonen in blik (Licht pittig, merkt Jesse niets van)


2 Avocado’s


1 Limoen


1 teen knoflook


100g zachte geitenkaas


4el jalapeñopepers (optioneel)


300g salsa mild


8 tortilla wraps (of hoeveel er in het pakje zit)


300g mais


15g koriander


400g geraspte kaas


Zout en peper

Stappen


Pureer de chilibonen en knoflook met een staafmixer. Bij gebrek aan een staafmixer: prak de bonen met een vork en snij de knoflook fijn. Na het fijnsnijden van de knoflook kan het nog extra geplet worden met het mes voor extra smaak.


Snijd de avocado doormidden, en snijd in stukjes


Doe de helft van de avocado, de helft van de geitenkaas en het limoensap bij de chilibonen en pureer opnieuw. Of maak alles fijn en roer door de bonenprut


Proef de puree en voeg zout/peper naar smaak toe. Althans dat zeggen chefs altijd, maar eigenlijk moet er gewoon flink zout en peper in want dat is gewoon lekkerder.


Roer de rest van de avocado en verkruimelde geitenkaas door de puree.


Hou wat koriander apart voor garnering, de rest kan worden fijngesneden.


Even rekenen voordat we doorgaan… Zaten er 8 wraps in de verpakking, dan maak je 4 lagen. Gebruik dan 1/3 van de puree/mais/koriander, en 1/4 van de salsasaus per laag. Een pak gekocht met maar 6 wraps? Dan 3 lagen, dus kan de helft van de puree tussen de lagen.


Leg een wrap neer en besmeer met salsasaus. Bestrooi met een dunne, maar dekkende laag kaas. Voeg optioneel wat fijngesneden jalapeño peper toe. Leg een wrap bovenop.


Herhaal de vorige stap totdat alle wraps op zijn.


Verhit een droge koekenpan met antiaanbaklaag, en leg hierin wrap. Zodra de onderkant begin te bruinen draai deze om.


Als de andere kant ook bruin is, en de kaas is gesmolten (even laagjes uit elkaar trekken om te zien), leg de laag op een snijplak of bord. Mocht de kaas nog niet gesmolten zijn, daar dan de wrap om de 10 seconden om todat dit wel zo is.


Smeer op deze laag de zojuist berekende hoeveelheid puree en bestrooi met mais en wat fijngesneden koriander.


Herhaal dit totdat de puree op is en er nog een wrap laag over is.


Voor het afbakken van de laatste laag, bak beide kanten normaal, maar leg nog niet op de taart


Haal de wrap uit de pan en bestrooi de bodem met een dekkende laag kaas. Leg de wrap terug in de pan bovenop de kaas.


Zodra de kaas licht bruin en krokant is, haal deze uit de pan en leg met de kaas naar boven op de taart.


Bestrooi met de achtergehouden koriander.