Stappen
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Hier gaat later de spaghetti in.
In de tussentijd mix je de 2 eieren, 200ml slagroom, 80g Parmezaanse kaas en wat peper in een kom totdat het goed gemixt is. (Zout is totaal niet nodig met de kaas en de spekjes)
Wanneer het water kookt, voeg je de spaghetti eraan toe, en laat je de spaghetti verder doorkoken totdat het gaar is. Afhankelijk van je spaghetti duurt dit ongeveer 5-7min.
Nu de spaghetti langzaamaan gaart, kan je in een grote koekenpan de spekblokjes gaan bakken. Hier is geen olie of boter voor nodig. Wanneer je meteen met je blokjes begint nadat je de pasta in het water gegooid hebt, zullen je blokjes eerder klaar zijn dan de spaghetti. Geen probleem, zet het vuur van de pan gewoon lekker laag zodat de spekjes niet aanbranden maar de pan nog wel warm blijft.
Wanneer de spaghetti klaar is, giet je het water af, en gooi je vervolgens de spaghetti bij de spekblokjes in de pan. Roer de pan wat om zodat de blokjes niet onderop blijven liggen, maar wat gemixt worden.
Voeg vervolgens het mengsel van de kom toe aan de pan, en zet het vuur wat hoger naar een medium hitte. Blijf de pasta en het mengsel goed roeren,.
Door de extra hitte zal het mengsel wat beginnen te stollen en wordt het dikker. Hierdoor blijft het beter aan de pasta hangen. Houdt dit goed in de gaten want je wil niet dat het te ver gaat. Wanneer je tevreden bent, haal de pan dan van het vuur af, en schep op.
Finishing touch: Mocht je echt een kaas fanaat zijn dan kan je er nog wat extra overheen strooien. Maar ik denk niet dat het nodig is.