Spaghetti Carbonara

Deze Spaghetti Carbonara is heerlijke comfort food, en is razendsnel te bereiden. Anita heeft het recept een keer langs zien komen en heeft het destijds voor ons gemaakt, en ik was verrast hoe lekker zo’n simpel recept kan zijn.
Laat voorop stellen dat dit niet echt de ‘originele’ carbonara is, omdat er room in dit recept zit. Maar probeer deze een keer uit, en zoek daarna het origineel op en kijk welke jullie lekkerder vinden. Simpeler en sneller kan ik het in ieder geval niet maken ;) Eet smakelijk!

Mark & Anita

Benodigdheden


Grote Koekenpan


Kom


Pan

Ingrediënten


2 Eieren


250g Spaghetti


200ml Slagroom


80g Parmzaanse kaas of Grana Padano


150g Spekblokjes (ik neem altijd mager)

Stappen


Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Hier gaat later de spaghetti in.


In de tussentijd mix je de 2 eieren, 200ml slagroom, 80g Parmezaanse kaas en wat peper in een kom totdat het goed gemixt is. (Zout is totaal niet nodig met de kaas en de spekjes)


Wanneer het water kookt, voeg je de spaghetti eraan toe, en laat je de spaghetti verder doorkoken totdat het gaar is. Afhankelijk van je spaghetti duurt dit ongeveer 5-7min.


Nu de spaghetti langzaamaan gaart, kan je in een grote koekenpan de spekblokjes gaan bakken. Hier is geen olie of boter voor nodig. Wanneer je meteen met je blokjes begint nadat je de pasta in het water gegooid hebt, zullen je blokjes eerder klaar zijn dan de spaghetti. Geen probleem, zet het vuur van de pan gewoon lekker laag zodat de spekjes niet aanbranden maar de pan nog wel warm blijft.


Wanneer de spaghetti klaar is, giet je het water af, en gooi je vervolgens de spaghetti bij de spekblokjes in de pan. Roer de pan wat om zodat de blokjes niet onderop blijven liggen, maar wat gemixt worden.


Voeg vervolgens het mengsel van de kom toe aan de pan, en zet het vuur wat hoger naar een medium hitte. Blijf de pasta en het mengsel goed roeren,.


Door de extra hitte zal het mengsel wat beginnen te stollen en wordt het dikker. Hierdoor blijft het beter aan de pasta hangen. Houdt dit goed in de gaten want je wil niet dat het te ver gaat. Wanneer je tevreden bent, haal de pan dan van het vuur af, en schep op.


Finishing touch: Mocht je echt een kaas fanaat zijn dan kan je er nog wat extra overheen strooien. Maar ik denk niet dat het nodig is.