Stappen
Kook water in de waterkoker.
Snij de rode peper, knoflook en steeltje van de basilicum fijn (hou de basilicum blaadjes achter).
Laat de paprikas uitlekken en snij ze in dunne repen.
Rasp de parmezaan fijn.
Zet een koekenpan op hoog vuur en giet er een scheutje olijfolie in.
Roerbak de knoflook, rode peper en basilicum (takje) totdat de knoflook lichtbruin kleurt.
Voeg de paprika toe en roerbak gedurende 1 minuut.
Voeg de passata en pasta toe. Voeg ca 300 ml water toe zodat de pasta met onder water staat.
Laat de boel 4 minuten koken zodat de pasta het water absorbeert en de saus indikt (voeg desgewenst nog wat water toe als de saus te dik is).
Haal de pan van het vuur. Voeg de parmezaan, gescheurde basilicum blaadjes en een flinke scheut balsamico toe.
Maak af met peper, zout en een beetje olijfolie.