Viskoekjes in taco’s met mango

Lief bruidspaar,

De zon schijnt, jullie hebben een heerlijke buitendag achter de rug en zijn van plan om in de tuin te gaan eten.. Dan maak je DIT gerecht. Echt een feestje op je bord (en in je mond!.. oke dat klinkt vies hahaha). Maar goed, lievelings bij ons thuis, Lien eet haar vingers erbij op! Niet moeilijk om te maken, als je samen het snijwerk doet is het zo klaar. Lekker in combinatie met zoete aardappelfrietjes.
Eet smakelijk!
Dikke kus,

Erik, Marlies & Liene

Benodigdheden


Grote kom


Middelgrote kom


2 Kleine kommen


Keukenmachine/Staafmixer


Koekenpan

Ingrediënten


450g scholfilet (of andere witvis)


1 teentje knoflook


1 ei


1,5tl komijnzaad (eerst even roosteren)


4 limoenen (allen raspen, daarna in partjes snijden)


20g koriander (of platte peterselie)


120g griekse yoghurt 10%


0,5 rode ui


0,5 mango


1 rode chilipeper


12 mais tortillas (la morena zijn lekker!)

Stappen


Doe de vis, knoflook en ei in een grote kom met 1 theelepel komijnzaad, driekwart van de limoenrasp en 3/4 theelepel zout. Mix met een keukenmachine/ staafmixer tot de vis een grove puree is geworden. Doe in een middelgrote kom, meng de helft van de koriander erdoorheen en vorm 12 ronde viskoekjes van rond de 45 g. Zet ze 15 min in de koelkast.


Schep de yoghurt met de 1/2 overgebleven komijn, limoenrasp en snufje zout in een kleine kom. Meng alles en zet opzij.


Meng in een andere kleine kom de dun gesneden reepjes ui, mango en chilipeper en zet opzij.


Verhit met olie een grote koekenpan en zet hem op halfhoog vuur. Zodra de olie heet is leg je de viskoekjes in de pan en bak je ze 2-3 min per zijde tot ze goudbruin zijn.


Serveer de taco’s warm met doormidden gesneden viskoekjes, een lepel yoghurt en de mangomix. Bestrooi met de overgebleven koriander en knijp er wat limoensap over uit. Eet smakelijk!