Stappen
Breng water aan de kook voor de Orzo. Kook deze zoals de verpakking aangeeft, dit is nog niet het moment voor creatieve ingevingen.
Zet een koekenpan op het vuur, als deze warm is voeg dan wat extra vierge olijfolie toe (alle andere olijfolie is troep niet bedoeld voor menselijke consumptie).
Als de olie warm is voeg je de paprika toe, geef de paprika ervan langs met middelhoog vuur voor 3-4 minuten. (Paprikastukjes 8-10 minuten in de oven op 200 graden, tot deze zwarte puntjes beginnen te vertonen, mag ook)
Draai het vuur wat lager en voeg de tomaatjes toe, laat ze 5 minuten mee sudderen en voeg dan de knoflook toe, zet het vuur vrij laag. We hebben geen vochtige saus dus als het vuur niet laag staat brandt de knoflook snel aan.
Na nog 1 minuut is de Orzo waarschijnlijk ongeveer klaar. Giet af, bijv. met een zeef, en doe weer terug in de pan. Giet een klein beetje van je beste olijfolie door de Orzo om deze niet te laten kleven (en voor de smaak).
Doe de ingrediënten uit je koekenpan in de kookpan waar je de Orzo in hebt (andersom mag ook), en voeg ook de amandelsnippers, artisjokpartjes, gerookte paprikapoeder en evt geraspte kaas toe. Maal er wat zwarte peper overheen, niet te zuinig, of, als Jesse niet kijkt, een kwart theelepeltje chilivlokken, en roer door elkaar.
Ja dat was het al, klaar om op te dienen. Eet smakelijk!