Wrappies uit de oven

Dit is ons go to recept als we geen inspiratie hebben. En je kan het maken met staples die je standaard wel in huis hebt, of gewoon restantjes gebruiken van wat je toevallig nog in de koelkast hebt staan.
Wij gebruiken een zelfgemaakte kruidenmix van komijn, chilipoeder, gerookt paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder, maar je kan ook prima eentje uit een zakje gebruiken.
Oja, en je kan de wrappies zelfs een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren, zodat je het alleen nog in de oven hoeft te doen als je thuis komt!
Ennnn het is zo’n beetje het enige gerecht met kaas dat Alix eet. Ook bijzonder ;)

Alix & Robbert

Benodigdheden


Hapjespan


Oven (175 graden)


Ovenschaal

Ingrediënten


wraps (medium, pak van 8 stuks)


(vega) gehakt


bonen naar keuze (bijv Hak Bonenschotel - wel even opletten op de erwten). Eventueel aan te vullen met paprika/mais/ui/whatever nog in je koelkast ligt.


geraspte kaas (bijv. cheddar)


nacho chips (smaak naar keuze)


Mexicaanse kruidenmix


gesneden paprika, ui (optioneel)


stukjes chorizo (optioneel)


gesneden pepertjes (optioneel)


mozzarella (optioneel)

Stappen


Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een ovenschaal in met olie.


Bak het gehakt in een hapjespan met de Mexicaanse kruidenmix.


Voeg de bonenmix (of paprika/ui/mais/whatever groente je gebruikt, en eventueel de chorizo) toe en schep door elkaar. Je hoeft de groente niet volledig door te bakken: de wraps gaan toch nog in de oven.


Schep een flinke lepel uit de pan op een wrap en spreidt het uit. Voeg eventueel wat geraspte kaas toe en rol de wrap op. Leg de wrap in de ovenschaal. Herhaal dit voor alle wraps.


Optioneel: snijdt een bolletje mozzarella en leg de plakjes over de wraps heen.


Pak zoveel nacho chips als je wilt, en verkruimel deze boven de wraps zodat je een crunchy laagje krijgt.


Bestrooi de wraps met geraspte (cheddar) kaas en eventueel met de gesneden pepertjes.


Zet het geheel in de oven voor 30 minuten of tot de kaas gesmolten is. Eet smakelijk!