Asperge-gratin met zalm

Een makkelijk te bereiden recept en iedereen vindt het lekker

Rieky

Benodigdheden


Koekenpan


Oven (200 graden)


Ovenschaal


Pan

Ingrediënten


1kg witte asperges (geschild)


1 zakje saus voor asperges (40 gram)


300g gerookte zalmsnippers


2el verse kruiden (basilicum of bieslook)


50g jong belegen geraspte kaas


700g krieltjes (koelvers of voorgekookt)


25g roomboter


ingevette ovenschaal (inhoud 1 liter)

Stappen


Verwarm de oven voor tot 200 graden


Kook de asperges 5 min in water met zout en laat ze daarna nog 5 min nagaren. Giet ze af en laat ze uitlekken.


Bereid de saus volgens de aanwijzingen


Leg de asperges in de ovenschaal. Verdeel er de zalm over


Roer 1el kruiden en de kaas door de saus en schenk over de asperges


Bak de asperges in de voorverwarmde bovenin 20 min goudbruin


Kook of bak de krieltjes in 10 min. Schep om met de boter en resterende 1el kruiden en serveer bij de gratin