Stappen
Oven voorverwarmen op 225 graden Celsius (hetelucht oven 215 graden)
Verkruimel de feta in stukjes in een kom. Doe er venkelzaad bij en rasp de schil van de halve sinaasappel erboven fijn. Zet apart (niet in de koelkast).
Doe de tomaatjes in een braadslee waar ze in één laag in passen.
Snij de knoflook in flinterdunne plakjes, doe erbij samen met de oregano, zout, peper, chilivlokken, het sap van de uitgeperste halve sinaasappel, olijfolie en balsamicoazijn.
Hussel door elkaar en rooster 30 minuten in de oven tot de tomaatjes gaar en geblakerd zijn.
Kook intussen de pasta al dente in ruim water met wat zout.
Snij de basilicum in reepjes.
Giet de pasta af en doe terug in de warme pan.
Doe de tomaatjes en al het vocht uit het bakblik erbij, plus 2/3 van de feta en basilicum. Roer stevig door. De feta smelt nu gedeeltelijk.
Verdeel over 4 borden en garneer met de rest van de feta en basilicum.