Stappen
Breng 900 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Snipper de rode ui zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat en avocado in blokjes.
Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook in 12 minuten gaar en giet af.
Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.
Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Zet apart in een kommetje.
Maak een vinaigrette in een saladekom met 3 El olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en 3 tl limoensap en 1,5 tl limoenrasp.
Verhit olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de rode ui 3-4 min.
Meng de parelcouscous en rode ui door de vinaigrette.
Meng de tomaat, avocado en veldsla door de parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de parelcouscous over de borden.
Verkruimel de feta erboven.
Garneer met de pompoenpitten en eventueel met pesto en oregano. Eet smakelijk!