Spaanse tortilla met zoete aardappel

Lieve Saskia & Jesse,
Allereerst gefeliciteerd met jullie huwelijk! In jullie drukke levens is het fijn om een simpel receptje te hebben dus bij deze! Een ovenreceptje waar je in de wachttijd nog even snel Evie in bad kan stoppen, het huis kan stofzuigen of gewoon even op de bank kan crashen. Geniet ervan!
Heel veel liefs,

Kristel & Thijmen

Benodigdheden


Kleine kom


Oven (180 graden)


Ovenschaal


Wok/Hapjespan

Ingrediënten


2-3 Zoete aardappel


1-2 Rode paprika


1 Rode ui


Bakje Cherrytomaten


Knoflook


Rucola


Chorizo (90 gram) OF Vega spekjes (140 g)


4 eieren


100 g geraspte kaas

Stappen


Verwarm de oven voor op 180°C.


Pel de knoflook en snij fijn. Snipper de ui en snij de paprika in kleine blokjes. Snij de zoete aardappel in plakjes


Snij de chorizo in kleine blokjes en bak deze in een ruime wok of hapjespan zonder olie of boter 5 minuten op middelhoog temperatuur. Voeg de groentemix en knoflook toe en bak 3 minuten mee. Meng de zoete aardappel door het geheel.


Klop ondertussen de eieren los in een kom en halveer de tomaten.


Verdeel het groente-zoete aardappelmengsel in een ovenschaal en schenk het geklopte ei erover.


Strooi de kaas over het geheel en verdeel de tomaten over het gerecht.


Gaar de tortilla in 20-30 minuten in de oven tot het ei gestold is.


Verdeel de rucola na bereiding over het gerecht.