Aubergine curry

Dit recept is een warme, vriendelijke, feel-good klassieker waar je altijd blij van wordt en nooit op uitgekeken raakt. Daarom kan het niet anders dan dat het jullie bevalt. Veel kookplezier en bon appétit!

Ilse, Michiel, Joppe & Baby

Benodigdheden


Bakplaat


Koekenpan


Oven (200 graden)

Ingrediënten


2 stuks aubergine in plakjes


1 grote ui, fijn gesnipperd


2 tenen knoflook, fijn


1tl garam masala


1tl kurkuma


1tl gemalen koriander


400ml tomatenblokjes in blik


400ml kokosmelk


1 snufje suiker


1 bosje koriander, grof gehakt


Pakje papadums


Gekookte rijst

Stappen


Snijd de aubergines in plakjes van 0.5 cm dik.


Rooster de plakjes aubergines op een bakplaat in de oven tot ze goudbruin zijn (circa 20 minuten bij 200 graden).


Fruit de gesnipperde ui, voeg de kruiden en knoflook toe en bak dit kort mee.


Voeg het blik tomaten en de kokosmelk toe. Laat dit 20 minuten pruttelen en een beetje indikken. Voeg tegen het eind de geroosterde aubergines, suiker, zout en verse koriander naar smaak toe.


Serveer met rijst en papadums.