Patatas Bravas ‘JSF Pica-Pica’-style (no spice)

Zin in iets hartigs, maar toch ook luchtigs? Tropical, maar toch zonder spice? Deze Patatas Bravas ‘JSF Pica-Pica’-style is een ware streling voor de tong.

Tip: zet meteen even wat lekkere tropical deuntjes aan op de achtergrond:
- JSFI ‘End of Year Party’
- JSFII ‘The Much Anticipated Sequel’
- JSF III ‘Once More With Feeling’
- JSF IV ‘Sweet Almost Double Sixteen’
- JSV V ‘KathmanDU und Ich’

Deborah & Sander

Benodigdheden


2 Koekenpannen


Oven (230 graden) (Optioneel)


Pan

Ingrediënten


Olijfolie


2 grote aardappels


Blik gehakte tomaten


Kleine ui (fijn gehakt)


2 tenen knoflook (fijn gehakt)


Verse tijm


Paprikapoeder


Sherryazijn


Zout en peper


GEEN rode pepers (!)

Stappen


Kook de aardappels; giet af en laat afkoelen


Doe ondertussen olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg tijm toe, GEEN rode pepers!


Doe er de tomaten en azijn bij en voeg naar smaak zout en peper toe, laat de saus 15 minuten pruttelen.


Snijd ondertussen de aardappels in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm


Giet een laag van één centimeter olijfolie in een koekenpan


Bak de helft van de aardappels in een kleine 10 minuten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Bak daarna de andere helft en laat ook uitlekken.


Strooi er zout en paprikapoeder over (GEEN rode pepers)


Mix de saus fijn in een blender en giet over de aardappeltjes op een bord.


Tip: de patatas bravas in de oven bakken is ook mogelijk: 20 minuten op 230 graden.