Pasta met kip, spinazie en cherrytomaatjes

Dit gerecht heb ik in de voormalige studentenbarakken achter Corpus leren koken en het behoort tot op de dag van vandaag tot mijn favorieten. Makkelijk, gezond en onwijs lekker!

Maarten

Benodigdheden


Pan


Hapjespan/Koekenpan


Rasp (Optioneel)

Ingrediënten


225g penne of fusilli (volkoren)


300g kip(dij)filet


300g glo spinazie (diepvries)


1 ui


1 bakje cherrytomaten


2-3el crème fraiche


1tl oregano


1tl tijm


Pijnboompitten (optioneel)


Parmezaanse kaas (optioneel)

Stappen


Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.


Giet een scheutje olijfolie in de pan. Snijd intussen de kip in stukjes (eventueel peper en zout toevoegen) en bak deze gaar.


Snijd de ui in stukjes en de tomaten in tweeën. Haal de gebakken kip uit de pan en laat dit even rusten.


Doe de ui in de pan. Voeg na een paar minuten de spinazie toe en roer het om de zoveel tijd rond totdat de spinazie is ontdooid.


Voeg de oregano en de tijm toe


Voeg vervolgens de tomaten, de crème fraîche en de kip toe, roer het geheel rond en laat dit ongeveer 3 à 4 minuten koken.


Optioneel: rooster intussen de pijnboompitten totdat ze lichtbruin zijn


Voeg de pasta toe aan de pan of serveer dit los van elkaar


Optioneel: Rasp wat parmezaanse kaas over de pasta


Eet smakelijk!