Nasi goreng

Vanuit mijn in Indonesië geboren oma eten we dit eenvoudige gerecht al heel mijn leven, inmiddels is het een van de favoriete gerecht van Mees!

Joost

Benodigdheden


Koekenpan


Pan


Wok

Ingrediënten


300g Rijst


500g nasi of wokgroenten


4 Eieren


4 Knoflooktenen


2 Uien


1 Rode peper


6el Ketjap manis


4tl Komijn


4tl Ketoembar


2tl Kurkuma


2tl Gember


300g Nasi(optioneel)

Stappen


Kook de rijst zoals aangegeven is op de verpakking.


Snipper het uitje, snij de knoflook fijn en snij de rode peper in dunne ringetjes. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper zodat het iets minder pittig wordt.


(optioneel) Doe een beetje olie in een wok en bak het vlees even aan.


(afhankelijk van stap 3) Doe een beetje olie in een wok en fruit de ui, knoflook en peper even aan.


Doe het groentenpakket erbij en wok dit tot de groenten gaar zijn.


Kruid de groenten ondertussen met komijn, ketoembar, kurkuma en ketjap manis


Voeg de rijst toe, bak dit mee en breng alles verder op smaak met peper, zout en naar smaak nog een beetje extra ketjap manis.


Bak ondertussen de eieren en verdeel er naar smaak een beetje zout over.


Verdeel de nasi over borden, leg het ei erop en eet smakelijk!


(optioneel) gebruik gewoon een zakje nasikruiden van Conimex