Een zomerse risotto

Bij sommige vegetarische gerechten, mis je het vlees niet eens! Dit is er zo een. Ideaal als je daar stiekem zelf van houdt, maar je huisgenoot vegetariër is. Een heerlijke frisse risotto!

Cas & Tessa

Benodigdheden


Citroenpers


Hapjespan


Koekenpan

Ingrediënten


300g risotto rijst


1 courgette


1 prei


1 ui


2 teentjes knoflook


1 citroen


3 takjes tijm


1l groentebouillon


50g parmezaanse kaas

Stappen


Maak de groenten schoon. Pel en snipper de knoflook en ui. Snij de courgette in blokjes en de prei in ringen.


Halveer de citroen en pers het sap uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm.


Verhit twee eetlepels olijfolie in een ruime pan en bak de knoflook en ui kort op laag vuur.


Voeg vervolgens de overige groenten toe en bak deze 5 minuten mee voordat je het vuur uitzet.


In een andere pan, verhit je één eetlepel olijfolie en voeg je de risottorijst toe. Roer de rijst om zodat deze bedekt is met olie.


Voeg vervolgens de helft van de bouillon toe en laat dit tien minuten op laag vuur sudderen totdat de rijst het vocht heeft opgenomen.


Herhaal dit proces met de rest van de bouillon totdat de rijst smeuïg en gaar is.


Voeg de gebakken groenten, tijm en parmezaanse kaas toe aan de risotto en bak nog kort mee. Breng de risotto met prei op smaak met citroensap en versgemalen peper.