Ovenschotel van Rijst en Tomaten

Lieve Jesse en Sas,

Een gerecht wat zo in de oven staat en vervolgens ook heel snel daarna op tafel kan worden gezet. Ideaal dus na een werkdag denk ik. Varieer gerust door bijvoorbeeld nog andere groente erdoor te doen of wat gebakken kip maar dit basisrecept is ook al erg lekker. Hopelijk gaat het jullie smaken en vindt Evi het ook lekker :) Eet smakelijk!

Veel liefs

Fem

Benodigdheden


Hapjespan


Oven (200 graden)


Ovenschaal


Pan

Ingrediënten


300g (witte) rijst


1 ui


1 courgette


2 eieren


150g geraspte kaas (jong belegen)


4 trostomaten


1 sneetje witbrood maar ander brood werkt ook prima

Stappen


Oven voorverwarmen op 200 graden en de rijst koken volgens de aanwijzingen op de verpakking


Snipper ondertussen de ui en snijd de courgette in blokjes


Fruit de ui in olijfolie voor 3 minuten en voeg dan de courgette toe voor 2 minuten


Giet de rijst af en schep de groente erbij


Klop de eieren los met de geraspte kaas en wat peper en zout. Schep dit vervolgens door de rijst met groente


Vet een ovenschaal in en doe het mengsel in de ovenschaal


Halveer de tomaten en lepel het vocht eruit. Bestrooi vervolgens met wat peper en zout. Vervolgens duw je de tomaten met de bollen kant naar boven in het rijstmengsel. De bovenkant moet ongeveer gelijk zijn aan de rijst


Maak kruimels van het brood en strooi deze over de schotel, besprenkel met wat olijfolie


Zet de schotel voor 15 minuten in de oven en smullen maar