Spinazie á la crème met aardappelpuree en gekookt ei

Lieve Sas en Jesse,

Deze mag natuurlijk niet ontbreken: snel, makkelijk en gewoon haute cuisine. De hoeveelheden zijn een beetje op de gok want ik eet hier zelf altijd een groot portie van :D

Enjoy!
Liefs,

Fem

Benodigdheden


Pan


2 Kleine pannen

Ingrediënten


750g Spinazie à la crème


Eieren (ik eet er 2 maar misschien hebben jullie aan 1 voldoende)


1kg geschilde kruimige aardappelen


klontje boter of olijfolie


melk


noodmuskaat (optioneel)

Stappen


Zet de aardappelen op en kook ze gaar (15 - 20 minuten)


Kook ondertussen de eieren voor 7 minuten


Doe de bevroren spinazie in een pannetje en laat dit op laag vuur langzaam warm worden


Als de aardappels gaar zijn giet je deze af en doe je hier een klontje boter of een scheutje olijfolie bij. Breng op smaak met peper en zou en eventueel wat nootmuskaat. Stamp de aardappels fijn. Giet er vervolgens wat melk door zodat het een smeuiige consistentie wordt. 100 tot 150 ml zal zeker voldoende zijn.


Verdeel alles over de borden, ik maak het ei altijd fijn met een eiersnijder maar dat kan ook gewoon met je mes natuurlijk.


Eet smakelijk!