Orzo met tomaat en burrata

Een heerlijke eenpansmaaltijd die zo klaar is. En een favoriet bij onze kindjes.

Sophie & Naut

Benodigdheden


Hapjespan met deksel


Rasp

Ingrediënten


320g Orzo (normaal of volkoren)


Burrata (of mozzarella)


Biologische citroen (geraspt)


3tl Venkelzaad, 3 theelepels


0.5tl Chilivlokken (optioneel)


2 tenen knoflook (geperst)


800g Cherry tomaten


500ml Bouillon (bv. Groente)

Stappen


Rasp de citroen en snij de knoflook fijn


Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan (waar een deksel op kan). Bak hierin de knoflook, 2 theelepels venkelzaad, 0,25 theelepel chilivlokken en de citroenrasp.


Was de cherrytomaat en doe in de pan (je hoeft ze niet te snijden). Voeg de orzo toe en roer goed door. Schenk de groente bouillon erover en doe de deksel op de pan. Laat de orzo 10 minuten pruttelen op middenhoog vuur.


(optionele stap, je kan de burrata ook los op tafel zetten op een bordje) Scheur intussen de burrata in stukjes. Schenk er een eetlepel olijfolie over en strooi een mespuntje chilivlokken en een theelepel venkelzaad over de burrata. Zet even apart.


Druk de cherrytomaat plat met een spatel en laat nog een paar minuten pruttelen tot de orzo gaar is. Breng eventueel op smaak met zout en peper.


Verdeel de burrata over de orzo en serveer direct.