Deze Italiaanse broodsalade is
heerlijk op een zomerse dag. Hij is ideaal om oud brood op te maken
(vers brood kan uiteraard ook).
Je kan er eindeloos mee variëren. Hij is snel klaar, maar kan ook prima
een dag tevoren gemaakt worden (Je kan ’m 1 dag in een luchtdichte
verpakking in de koelkast bewaren).
Bovendien is deze panzanella peuter-proof (of nouja, als Felix een erg
kieskeurige dag heeft, eet hij alleen de stukjes brood eruit. Maar
meestal eet hij ook wel rauwkost. Voor zover we hebben kunnen vinden,
zit er geen alcohol meer in rode wijnazijn).
Schrik trouwens niet van de enorme hoeveelheid salade die je maakt voor
2/2,5 persoon (officieel 2, maar wij eten er gewoon met Felix van). Bij
ons gaat het echt gewoon op.
Eet smakelijk!
Edgar,
Judith & Felix
Stappen
Snijd de ciabatta/het brood in grote dobbelstenen. Doe ze
in een ruime slakom en besprenkel met de azijn.
Snijd de tomaten en paprika in stukjes, de komkommer in
blokjes, de ui in halve ringen en scheur de basilicum grof.
Meng dit alles door het brood. Breng op smaak met de
olijfolie en eventueel zout en peper.
Laat de smaken minstens 15 minuten intrekken (dit gerecht
kan gerust langer van tevoren worden bereid). Speel in de
tussentijd met Evi, lees een boek, doe een dansje,
filosofeer, oefen je tennis of combat skills, of….
Verdeel de salade over de borden. Bon appétit!