Nasi Goreng

Dit is mijn go-to gerecht voor snel doordeweeks. Dat het maar mag smaken!

Tim

Benodigdheden


Pan


Wok

Ingrediënten


2 uien


5 tenen knoflook


1cm verse gember


1 stengel citroengras


1 prei


1 rode peper of 1 theelepel cayennepeper


400g nasivlees (prima weg te laten voor een vleesloze dag)


2-4 eieren


1tl trassi (garnalenpasta)


1tl zout


1tl komijn


1tl kurkuma


1tl laos


0.5tl ketoembar (gemalen koriander)


2el zoete ketjap

Stappen


Kook de rijst, als het kan een paar uur tot een dag van tevoren


Snipper de ui, rasp de knoflook, gember en citroengras


Snij de prei en rode peper in kleine ringen


Bak de ui in wat olie voor zo’n 5 minuten


Voeg de knoflook, gember en citroengras toe en bak deze een minuut of twee mee


Doe het vlees erbij


Doe de prei en rode peper erbij


Meng de kruiden door elkaar met een beetje water en voeg dit toe


Voeg de trassie en ketjap toe, meng alles goed en schep daarna de rijst erdoor


Het is klaar als het vlees gaar is en de prei zacht


De eieren bakken en heel op de nasi serveren of in reepjes snijden en erdoor scheppen