Bananenbrood

Bij een sportief stel hoort ook een verantwoordelijke leefstijl. En wie houdt er nou niet van een gezond BVO’tje voor tijdens/na het sporten :D.

Pascal

Benodigdheden


2 Grote Kommen


Bakpapier


Bakvorm


Oven (180 graden)

Ingrediënten


500g Bananen (+/- 5 stuks)


200g Amandelmeel


150g Speltmeel


3tl Kokosbloesemsuiker (optioneel)


2tl Bakpoeder


1el Vanillearoma (optioneel)


3 Eieren (middel)


1el Koek & Speculaaskruiden

Stappen


Doe 200gr amandelmeel en 150gr speltmeel bij elkaar in een grote kom.


Voeg aan de kom 1el Koek & Speculaaskruiden, 2tl bakpoeder, en eventueel 3el kokosbloesemsuiker toe en mix het geheel door elkaar.


Pureer nu in een andere kom 500gr bananen, en voeg vervolgens al roerend 3 eieren toe.


Optioneel: Voeg 1el vanille aroma toe en mix het geheel goed door elkaar.


Giet de gepureerde banenenmix bij de kom met meel en mix het goed door elkaar tot 1 geheel.


Dek een brownie bakvorm af met bakpapier en giet de deeg vervolgens in de bakvorm.


Bak het bananenbrood voor 35m in een voorverwarmde oven van 180 graden.


Laat het bananenbrood +/- een uur afkoelen.