Stappen
Verwarm de oven voor op 201 graden, gewoon omdat het kan. Oh kan het niet? Pfft, noob apparaat. Goed doe dan maar 200 graden, daarmee komen we er vast ook wel. Pel en snij ondertussen de ui in ringen. Niet huilen, zo slecht was die oven grap nou ook weer niet.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak de uiringen er 5 minuutjes in. Schep ze op een bord en verhit in dezelfde koekenpan nog 1 eetlepel olie en bak de tartaartjes in ca. 8 minuten goudbruin en vrijwel gaar. Draai ze af en toe om, schuif ze een beetje heen en weer, kietel ze, doe er een dansje mee en praat een beetje tegen ze. Gooi vervolgens de uiringen er weer bij om ze nog een minuutje mee op te warmen.
Bak ondertussen de boulognebollen in 9 minuten af in de oven.
Meng in een kom 1 eetlepel pesto en 2 eetlepels yoghurtmayonaise tot een speciale saus, genaamd uhmmm pestoyoghurtmayonaise. Nu komt de opbiechting, de laatste keer dat ik zelf dit recept gevolgd heb ergens in 2018 moesten er ook walnoten in deze saus, maar iets zegt mij dat dat misschien niet zo handig is. Mochten walnoten niet onder de “deze noten doden mij” categorie vallen, dan kan je ze er bij mengen. Maar mocht je ze er liever uit laten, en het broodje smaakt straks opeens heel vies, nou ja dan komt het dus daardoor.
Zijn de bolletjes al klaar? Doe dan nu de tartaar, sla, uiringen en de saus erop. Nee wacht, snij wel eerst de bolletjes in tweeën en doe het allemaal er tussen. Anders wordt het zo lastig eten. Dat wordt het trouwens sowieso wel dus steek maar zo’n leuk prikstokje in het geheel om het allemaal een beetje bij elkaar te houden voor de foto. Mjam mjam mjam!