Stappen
Snijd de kipfilet in blokjes en meng met de helft van de vissaus. Laat circa 2 uur marineren. (indien weinig tijd, dan volstaat 1 uur ook)
Breng de kokosmelk met het water aan de kook. Snijd de laos in plakjes. Snijd de onderkant en het groen van de serehstengel en snijd de serehstengel in stukjes. Schil en snijd de gember in grove stukken.
Voeg de gember, laos, sereh en de korianderblaadjes toe aan de soep. Laat circa 15 minuten koken op laag vuur. Als de soep te dik wordt verdun deze dan met een scheutje water.
Snijd de rode peper in ringen en voeg toe naar smaak. Scheur de kastanjechampignons door. Voeg de kastanjechampignons en de kip toe aan de soep.
Breng op smaak met de resterende vissaus, rietsuiker en het sap van de limoen.
Extra opmerking: Traditioneel blijven de specerijen in de soep zitten tijdens het serveren, deze kun je echter niet eten. Dus de Laos, Serehstengel en Gember eet je niet op, maar leg je naast je bord.