Easy en smaakvol pasta recept voor een doordeweekse avond

Dit recept kan bekend voorkomen want deze inzending is geïnspireerd door een recept wat ooit in de challange voorbij is gekomen. Er is wat aan getweakt om het recept nog wat sneller en met wat meer groentetjes te maken.
Bij ons is het een gegarandeerd succes als deze op tafel komt.

Qua pasta kun je verschillende soorten ravioli of tortellini gebruiken. Wij kiezen altijd voor een verse variant gevuld met groenten (bijv. ravioli met champignons of tortellini met spinazie).
De snelheid van het recept zit er in om diepvries bloemkool te gebruiken in plaats van verse. Qua vitamientjes doet het niet onder en het scheelt in snij- en schoonmaaktijd.
Je kunt evt. ook prei uit de diepvries gebruiken.

Ook fijn aan dit gerecht; weinig afwas :D

Een variatie op het recept: Vervang de spekjes door kipfiletreepjes of hamblokjes.

P.S. Wij serveren dit gerecht aan Mees zonder rucola.

Joost & Eefje

Benodigdheden


Pan


Hapjespan

Ingrediënten


500g Tortellini


300g Bloemkool (uit vriezer)


1 Prei


350g Spekjes


1 teentje Knoflook


125g Creme fraiche


50g Geraspte parmezaan


75g Rucola

Stappen


Snijd de prei, bak de spekjes met de geperste knoflook en breng water aan de kook.


Voeg de bloemkool toe aan het kokende water. Laat het 2-3 minuten koken en voeg vervolgens de (verse) pasta toe. Laat het nog 4 minuten koken. Giet vervolgens af.


Voeg de gesneden prei na een paar minuutjes toe aan de spekjes en laat lekker even meebakken.


Als de prei zacht geworden is, voeg dan de creme fraiche toe met een 3-4 eetlepels kookvocht van de bloemkool en pasta.


Breng op smaak met wat peper en voeg de parmezaan toe en laat het even pruttelen.


Voeg de bloemkool en pasta toe aan de saus en roer goed door.


Schep het gerecht op de borden en voeg naar smaak rucola en evt. nog wat parmezaan toe.


Eet smakelijk!