Stappen
Plaats een bakplaat onderin de oven om eventueel overkokende pudding op te vangen.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Kneed bloem, bakpoeder, 125g suiker, boter en het ei tot een soepel deeg.
Bekleed een ingevette met bakpapier beklede springvorm (28 cm) mee in. Hou de bovenste centimeter van de vorm vrij.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en verdeel ze in achten
Zet de partjes rechtop tegen elkaar in de vorm, totdat de vorm goed gevuld is. Als de partjes te veel uitsteken of ze vallen telkens om, snij iets van de onderkant af.
Roer met een garde het puddingpoeder in een kom met 125g suiker, vanille suiker en 150ml van de slagroom tot een romig geheel.
Kook de rest van de slagroom en voeg van het vuur af al roerend de puddingmix toe.
Zet de pan op laag vuur en breng al roerend aan de kook.
Zodra het op een ietswat dikke vla begint te lijken haal van het vuur af.
Schep de pudding over de appels in de taartvorm. Probeer een centimeter onder de rand van de vorm te blijven anders kookt het over.
Deze zit dus eigenlijk te vol!
Schud en tril de taartvorm om de pudding goed te verspreiden en de luchtbubbels te verminderen.
Bak de taart op de onderste richel in de oven gedurende 70 minuten gaar en goudbruin. Let op: als de bovenkant al wat bruin is, afdekken met wat aluminiumfolie of bakpapier en de laatste 2 minuten weer vanaf halen.
Taart helemaal laten afkoelen en opstijven in de koelkast gedurende een aantal uur.
Nodig ons uit om te proeven

